_MG_2042.jpg

Hanna-Kaisa Raninen

Olen Hanna-Kaisa tai tutummin Hanski, 34-vuotias, Vantaalla ja Jyväskylässä asuva ja juuriltaan pohjoiskarjalainen hyvinvointivalmentaja, painoharjoitteluvalmentaja ja v. 2019 valmistuva psyykkisen valmennuksen asiantuntija.  

Opiskelen parhaillaan liikunta- ja urheilupsykologiaa Jyväskylän yliopistossa ja valmistun liikuntatieteen maisteriksi vuonna 2019. Opintojeni ohessa teen hyvinvointivalmentajan töitä Firstbeat-hyvinvointiteknologiayrityksessä. Lisäksi valmennan hyvinvoinnin osa-alueista yrityksissä osana Tuottavan Terveyden tiimiä. Tätä ennen työskentelin kuusi vuotta valmentajana Optimal Performancen tiimissä Helsingissä ja olin mukana perustamassa Helsingissä toimivaa Optimal Performance Center -hyvinvointi- ja painoharjoittelukeskusta. Omat kiinnostuksenkohteeni opinnoissani ovat tällä hetkellä psyykkinen valmennus, terveyskäyttäytymisen muuttaminen ja treenaavien naisten terveen kehonkuvan tukeminen.

Kouluttautuminen ja itseni kehittäminen ovat aina olleet minulle tärkeitä arvoja. Ennen nykyisiä opintojani olen opiskellut kauppatieteen maisteriksi Joensuun yliopistossa. Toisen maisterintutkintoni hankin College of Europesta, Belgiasta, opiskelemalla EU-sääntelyä ja taloustieteitä. 

Oman elämäni yksi suurimmista käännekohdista tapahtui tammikuussa 2011 kun osallistuin Optimal Performancen verkkovalmennukseen. Takana oli erittäin raskas ja muutoksia täynnä ollut puolitoistavuotinen ja kaipasin elämääni uusia tuulia.

Valmennus muutti elämäni monella tapaa, vaikken todellakaan ollut odottanut sitä. Olin kärsinyt pahoista uniongelmista jo vuosia ja hyväksynyt unihäiriöt osaksi elämääni. En ajatellut, että koskaan pystyisin enää nukkumaan normaalisti. Oikeanlaisella ravinnolla, liikkumisen optimoinnilla ja levon lisäämisellä muutos unen suhteen tapahtui kuitenkin melko nopeasti. Yllätyin miten kokonaisvaltaisia muutoksia ravinnon ja treenaamisen laadun parantaminen toivat elämääni. 

Oma muutos herätti innostuksen ja halun opiskella lisää terveydestä ja hyvinvoinnista ja viedä oppimaani tiedoksi ja avuksi muille. Loppuvuonna 2011 vaihdoin tutkijan työni Aalto-yliopistolla valmentajan työhön Optimal Performancella. OP-perheessä sain kasvaa valmentajana äärimmäisen innostavassa ilmapiirissä ammattitaitoisen ja ihanan tiimin ympäröimänä. 

Lähestymistapani hyvinvointiin on kokonaisvaltainen. Laadukas ja riittävä ravinto, järkevästi koostettu harjoittelu, arkinen liike sekä riittävä lepo ja stressinhallinnan keinot ovat hyvinvointimme kulmakiviä. Intohimoni on auttaa jokaista valmennettavaani löytämään omat voimavaransa ja hyvän olon pilarinsa. Jos haluat tutustua minuun ja ajatuksiini, suosittelen kuuntelemaan Vahvaradio-podcastiani, jossa haastattelen innostavia vieraitani teemoilla “vahvempi keho, vahvempi mieli”. 

Lapsesta saakka tärkeimpiä sisäisiä arvojani ovat olleet oikeudenmukaisuus ja hyvän lisääminen ympäröivään maailmaani. Valmentajana, ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa ollessani, koen olevani omimmillani ja kutsumustyössäni. Olen helposti innostuva, puhelias ja nauramisesta pitävä ja perusluonteeltani myönteinen ja iloinen tyyppi. Toisaalta olen rauhallinen ja analyyttinen, helposti ja mielellään ajatuksiini syventyvä oppija. Valmentajana olen ehdottomasti kuunteleva, empaattinen ja vahvuuksiin keskittyvä neuvonantaja. Pusken kun sitä tarvitaan ja vedän suitsista kun mennään liian lujaa. 

Mukavaa, että eksyit sivuilleni ja otathan rohkeasti yhteyttä. Haluaisin mielelläni auttaa sinua tai yritystäsi kohti parempaa oloa. :) 

Yhteys: 

hanski@hannakaisaraninen.com

Facebook

Instagram

LinkedIn

Koulutus:

 • Master of Sport Sciences, 2017-2019, Jyväskylän yliopisto. (kesken)

 • Kauppatieteen maisteri 2009, Joensuun yliopisto

 • Master of Arts in European Economic Studies with a spesialization in European Economic Integration and Business, 2010. College of Europe, Brugge, Belgia

 • Charles Poliquin Biosignature Level 1, 2011, Halmstad, Ruotsi

 • Charles Poliquin Biosignature Level 1, 2012, Kööpenhamina, Tanska

 • Poliquin Group, Biosignature Level 1, 2014, Lontoo, Iso-Britannia

 • Poliquin Group, Biosignature Level 2, 2014, Toronto, Kanada

 • Charles Poliquin, PICP level 1, 2012, voimaharjoitteluvalmentajakoulutus, Southampton, Iso-Britannia

 • Charles Poliquin, PICP level 2, 2012, voimaharjoitteluvalmentajakoulutus, Southampton, Iso-Britannia

 • Precision Nutrition Certification Level 1, 2011

 • Precision Nutrition Certification Level 2 Master Class, 2016 (kesken)

 • Valmentamo Oy: Hyvinvointivalmentaja, 2012