Kuva: Pirita Torvi

Kuva: Pirita Torvi

Hanna-Kaisa Raninen

Olen Hanna-Kaisa tai tutummin Hanski, Helsingissä ja Jyväskylässä asuva ja juuriltaan pohjoiskarjalainen hyvinvointivalmentaja, personal trainer, ekonomi sekä yrittäjä. Olen yksi hyvinvointi- ja voimaharjoittelukeskus Optimal Performance Centerin valmentajista. Opiskelen parhaillaan Jyväskylän liikuntatieteiden tiedekunnassa liikunta-ja urheilupsykologiaa. Valmistun liikuntatieteiden maisteriksi 2019. Kouluttautuminen ja itseni kehittäminen ovat minulle tärkeitä arvoja.

Oman elämäni yksi suurimmista käännekohdista tapahtui tammikuussa 2011 kun osallistuin Optimal Performancen Oikotie Optimaaliin-verkkovalmennukseen. Takana oli erittäin raskas ja muutoksia täynnä ollut puolitoistavuotinen ja kaipasin elämääni uusia tuulia.

Valmennus muutti elämäni monella tapaa, vaikken todellakaan ollut odottanut sitä. Olin kärsinyt unettomuudesta jo vuosia ja hyväksynyt ainaisen väsyneisyyden osaksi elämääni. En ajatellut, että koskaan pystyisin enää nukkumaan normaalisti. Oikeanlaisella ravinnolla, liikkumisen optimoinnilla ja levon lisäämisellä muutos unen suhteen tapahtui kuitenkin melko nopeasti. Yllätyin miten kokonaisvaltaisia muutoksia ravinnon ja treenaamisen laadun parantaminen toivat elämääni. 

Oma muutos herätti innostuksen ja halun opiskella lisää ravinnosta ja terveydestä ja viedä oppimaani tiedoksi ja avuksi muille. Loppuvuonna 2011 vaihdoin tutkijan työni Aalto-yliopistolla valmentajan työhön Optimal Performancella. Olen tästä lähtien saanut olla osa maan asiantuntevinta, innostavinta ja mahtavinta joukkoa ihmisiä, jotka kaikki tekevät työtään suurella intohimolla ja halulla tehdä maailmasta vähän parempi paikka elää.

Lähestymistapani hyvinvointiin on kokonaisvaltainen. Laadukas käsittelemätön ravinto, rakentava ja järkevästi koostettu harjoittelu sekä riittävä lepo ja stressinhallinnan keinot ovat terveytemme kulmakiviä. Suurimman osan ajasta valmennan tavallisia ihmisiä yksilö- ja ryhmävalmennuksissa. Intohimoni on auttaa jokaista valmennettavaani löytämään oma potentiaalinsa ja olla tueksi heidän matkallaan parempaan oloon. Lisäksi luennoin hyvinvoinnin osa-alueista yrityksissä ja pidän hyvinvointiaiheista podcastia. Erityisellä intohimolla luennoin unesta, nukkumisen tärkeydestä ja arjen stressinhallinnasta.

Olen helposti innostuva, puhelias ja nauramisesta pitävä ja perusluonteeltani myönteinen ja iloinen tyyppi. Toisaalta olen rauhallinen ja analyyttinen, helposti ja mielellään ajatuksiini syventyvä oppija. Valmentajana olen ehdottomasti kuunteleva ja empaattinen, toisaalta tiukka ja vaativa. 

Mukavaa, että eksyit sivuilleni ja tervetuloa mukaan matkalleni :)! 

Yhteys: 

hanski@hannakaisaraninen.com

www.facebook.com/hannakaisaraninen/

Koulutus:

 • Master of Sport Sciences, 2017-2019, Jyväskylän yliopisto. (kesken)
 • Kauppatieteen maisteri 2009, Joensuun yliopisto
 • Master of Arts in European Economic Studies with a spesialization in European Economic Integration and Business, 2010. College of Europe, Brugge, Belgia
 • Charles Poliquin Biosignature Level 1, 2011, Halmstad, Ruotsi
 • Charles Poliquin Biosignature Level 1, 2012, Kööpenhamina, Tanska
 • Poliquin Group, Biosignature Level 1, 2014, Lontoo, Iso-Britannia
 • Poliquin Group, Biosignature Level 2, 2014, Toronto, Kanada
 • Charles Poliquin, PICP level 1, 2012, voimaharjoitteluvalmentajakoulutus, Southampton, Iso-Britannia
 • Charles Poliquin, PICP level 2, 2012, voimaharjoitteluvalmentajakoulutus, Southampton, Iso-Britannia
 • Precision Nutrition Certification Level 1, 2011
 • Precision Nutrition Certification Level 2 Master Class, 2016 (kesken)
 • Valmentamo Oy: Hyvinvointivalmentaja, 2012

Optimal Performance Center

OPC on taatusti maan paras voimaharjoittelu- ja valmennuskeskus ja sijaitsee Helsingin Vallilassa osoitteessa Elimäenkatu 9, 00510 Helsinki. Toimitiloistamme löydät monipuoliseen harjoitteluun ja vaativaankin makuun sopivan kuntosalin, kehonhuoltotilan, valmennustilat ravinto-ja elämäntapavalmennukseen sekä luentotilan. Voit lukea salistamme lisää OP Centerin nettisivuilta. Meille ovat tervetulleita niin liikunnan vasta-alkajat kuin urheilijatkin ja kaikki siltä väliltä. Nähdään salilla!