5 tapaa pitää liikuntainnostusta yllä

Meitä ihmisiä on moneksi. Toisille liikunnan harrastamisen aloittamiseen riittää päätös: menen salille/tanssitunnille/lenkille kolmesti viikossa. Ja homma onkin sitten tällä itselle tehdyllä sitoumuksella hoidettu. Toiset taas tarvitsevat tilivelvollisuutta jollekulle tai erinäiset elämän muut vetovoimatekijät vievät ensimmäisen viikon jälkeen voiton.

Read More

"Body hate is a good motivator but it doesn't make you feel good"

Ihmisen mieltä täytyy silittää myötäkarvaan, jotta se alkaa voida hyvin. Ei kurittamalla ja arvostelemalla. Vaan myötätuntoisesti ymmärtäen. Kun kerran ajaa itsekurillaan tiiliseinään, alkaa ymmärtää että metodi jota toteutti ei taida toimia.  Vain myötäkarvaan silittäminen toi minulle lopulta tuloksia ja mielenrauhan.

Read More

Erilaiset kropat

Kyllä, tasan eivät käy onnen lahjat jos onni on rasvaton kroppa sikspäkillä. Sekin vielä, että samalla määrällä työtä tulee eri ihmisille aina hieman eri tulokset. Ja koska näin kerran on, onko mitään järkeä sättiä itseään siitä ettei ole sikspäkkiä tai että alleissa on rasvaa enemmän kuin naapurilla. Miksei sen sijaan onnittele itseään siitä että liikkuu ja syö hyvin ja pitää siitä omasta ainukaisesta kehostaan hyvää huolta.

Read More

Sokeri, tuo paholainen(?)

Kaikki tietävät sokerin haitoista ja että luultavasti tekisi ihan hyvää syödä sitä hieman vähemmän. Olen kohdannut lukemattomia asiakkaita, joille sokeriset herkut ovat ongelma jonka he itsekin hyvin tiedostavat. Moni on aloittanut lakkoja, joilla herkuttelulle yritetään saada stoppi. Tai sokerin saannista tehdään palkinto: kun tämän viikon treenaan joka päivä, voin viikonloppuna herkutella. 

Read More

5 virhettä jotka olen tehnyt syömiseni suhteen

Nykyään jonkin sortin tasapainossa syömisen ja ruoan kanssa elävänä, tulin miettineeksi mitä kaikkea vaiheita tässä oman polun varrella on ollutkaan. Otsikko on sinänsä huono, etten miellä tekemisiäni ruoan ja syömisen suhteen välttämättä virheiksi vaan ainoastaan luonnolliseksi kehityspoluksi siihen missä olen nyt.

Luultavasti myös sinä käyt juuri omaa polkuasi ja toivon että minun virheistäni voi olla sinulle jotain ajatuksen juurta tai apua. 

Read More

Älä odota täydellisiä olosuhteita

Olen useampaan otteeseen viime viikkoina törmännyt ihmisiin, jotka odottavat sitä oikeaa hetkeä. Sitä hetkeä kun loma on vihdoin ohi ja pääsee takaisin arjen rutiineihin. Niitä, jotka odottavat, että loma alkaa ja on vihdoin enemmän aikaa. Niitä, jotka odottavat työprojektin loppumista ja heitä jotka odottavat, että kodin remontti on ohi tai se alkaa. Sitten tietysti heitä, jotka odottavat että puolison loma alkaa tai loppuu tai puolison työprojekti alkaa tai loppuu.

Read More

Asiakastarina: Janette päästää irti suorittamisesta

Taas on aika erään asiakastarinan. :) Ihana Janette oli ravinto-ja elämäntapavalmennuksessani kolme kuukautta ja suostui jakamaan kokemuksiaan valmennuksesta täällä. Janeten kanssa näimme kerran viikossa ja valmennus räätälöityi keskittymään pitkälti stressinhallintaan, uneen ja rauhoittumiseen. Kävimme läpi myös ruoka-ainevalintoja, riittävää syömistä ja mietimme vatsan hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. 

Read More

Relaaminen - hyvinvointimme unohtunut palanen

Valmentajana sanoisin, että kaikista hyvinvoinnin osa-alueista juuri relaaminen on se kaikista vaikein palanen toteuttaa useimmille. Monille sen tarvitsisi olla se aivan ensimmäinen asia, ennen treeniä tai edes ravintoasioihin keskittymistä. Kun stressilevelit huitelevat taivaissa, on muutosten tekeminen pysyvästi muilla osa-alueilla vaikeampaa. 

Read More