Päivä elämästäni

Tässä perustiistaini tiirattavaksenne valokuvin :). Herätys vähän myöhässä klo 7.30 J:n asumuksesta Vantaalta. Takana meikäläiselle ihan riittävät yöunet. Supervirkeä duracell-pupu olen kun syvää unta on n. 60-70 % yöstä eli syvän unen palkit ovat paljon paksummat.

Jawbone-rannekkeella unien seuraaminen on tuonut paljon ymmärrystä siitä, miten paljon unta tarvitsen. Parhaat yöunet ja virkeimmän fiiliksen saan kun menen nukkumaan klo 20-21.30 välillä ja posotan 9-10 tuntia. 

Kaikista hyvistä aikeista huolimatta unohdin ottaa aamupalasta valokuvan :D. Joten valitettavasti ohessa tämä kamala otos juodusta smoothiesta, kahvista ja probiootista. Perusaamupala on pari kananmunaa ja pekonia paistettuna ja marjavihersmoothie. Smoothie sisältää marjoja, banaania, pinaattia, kefiiriä, heraa, MCT-öljyä tai muuta rasvaa, kreatiinia, perunajauhoa ja pakurijauhetta. Tällä aamupalalla jaksaa kyllä 3-4 tuntia mukavasti.

Aamutoimien jälkeen on Vantaa-päivinä n. 14 kilsan pyöräily OPC:lle Vallilaan. Vielä vähän aamu-uninen pönötys :D. 

J pyöräilee aika hurjaa vauhtia ja kuntoa on tässä kasvatettu, että pysyn perässä. Nyt alkaa jo onnistua siten, että sykkeet ovat sopivan matalat. Paljon auttaa myös se, että saan repun J:n satulalaukkuihin, niin kantamukset eivät paina selkää ja olkapäitä.

J jää matkan varrelle työpaikalleen ja minä jatkan vielä muutaman kilsan Vallilaan. 

Vielä Valintatalon kautta töihin, kun evästyspolitiikka olisi muuten jäänyt vähän huonoksi eli olemattomaksi :). Fivefingerit ovat muuten pitkän matkan pyöräilyssä aika huonot, pyöräilykengät on vähän hakusessa vielä. 

Pyörälenkki Jawbonen silmin. 

Valmennustyö alkoi vasta puoliltapäivin, joten oli aikaa turista Henkan ja Pekan kanssa taukotilassa ja vetää Incite-treenilaturi, päätin nimittäin mennä tekemään nopean (15-20min) yläkropan treenin. Rise taas on elektrolyyttejä sisältävä treenijuoma, jotan naukkailen lyhyenkin treenin aikana. Treenilaturi ja treenijuoma tuovat sarjakestävyyttä ja parantavat palautumista treenin jälkeen. Koko tiimillä taitaa olla pieni addiktio näihin :D, sen verran hyvin toimivat.

Huomaa Henkan paita: I find your lack of strength disturbing. 

Salilla tapasin aina niin iloisen ja ihanan valmennettavani Maijun, joka väänsi juuri yläkroppaa meikän laatimalla treeniohjelmalla. Tämä on face pull-selfie :D.

Treenin jälkeen lounas. Riisit toin duuniin mukanani, kurpitsansiemenet anastin tiimin yhteisistä varannoista ja muu on Valintatalosta, jossa oli muuten ihan surkeat valikoimat kasviksia. Salaattia, tomaattia, kurkkua ja kiivi. Lohtakin vielä, jotta olisi jotain syömistäkin. Lisäravinteita oli hyppysellinen, mutta eivät päässeet kuvaan.

Ensimmäisenä ohjattavana oli vakivalmennettavani Sami, jonka kanssa töitä on tehty yhdessä reippaasti yli vuosi. Samia treenautan salilla pari kertaa viikossa ja ravintohommia katsotaan tarpeen mukaan. Tänään yläkroppaa mm. kulmasoudun ja pystypunnerruksen muodossa.

Samin muutokset ovat olleet valmennuksemme aikana hienoja. Kolmen lapsen matkustustyötä tekevä perheenisä on pistänyt ruokapuolen kokonaan uusiksi, aloittanut säännöllisen treenin, parantanut untaan merkittävästi ja polttanut kropasta monta ja monta voipakettia rasvaa. Vaikka valmennuksen aikana Samilla on ollut melkoisia töyssyjä sekä henkilökohtaisessa, että työelämässä. Samia ei tarvitse motivoida treeniin, vaan herra saapuu paikalle aina ja ennemminkin saa joka kerta toppuutella kuin patistaa. 

Samin valmennuksen jälkeen lisää höpöttelyä tiimiläisten kanssa ja kahvi- sekä suklaahetki ennen seuraavan valmennuksen alkamista. 

Sitten olikin jo hoppu Vallillan S-markettiin, missä tapasin päivän ensimmäisen ravintovalmennettavani.

Teen ravintovalmennettavieni kanssa aika ajoin ruokakauppakäyntejä. Katsotaan yhdessä mitä sieltä kaupasta kannattaa ostaa ja mitä jättää hyllyyn ja tehdään samalla valmennettavan ruokaostokset :).

Varsinkin kasvisosasto on valitettavan monille aika tuntematon. Kauppakäyntien ohessa kerron miten erilaisia kasviksia kannattaa valmistaa ja mitä niistä voi tehdä. Nämä ovat superhyödyllisiä, käytännönläheisiä valmennushetkiä ja mukavaa vaihtelua valmentajankin päiviin. Kaupassa menee helposti pari tuntia, mutta nyt selvittiin vähän reilussa tunnissa.

Takaisin OPC:lle ja taas syömään :D. Seuraavaksi tulisi pitkä pätkä valmennusta, joten paree syödä riittävästi. Taas lohta ja riisiä.

Kasvikset uupuivat ateriasta, koska kurkkua ja tomaattia ei millään tehnyt mieli toista kertaa. Ohessa superhyvänmakuista Wellness Greens-mansikka-kiivi-viherjauhetta, jota siemailin seuraavan treeniohjauksen ohessa. Olin tehnyt yhdelle pitkäaikaisimmista asiakkaistani uuden treeniohjelman, jossa täytyi ottaa huomioon alati kasvava maha  :D. Asiakas on siis raskaana. 

Seuraavaksi ohjauksessa neljän hengen naisten pienryhmäni, josta tänään oli paikalla Pia :D. Loput olivat lomailemassa ja Pia sai henkilökohtaista ohjausta mm. kyykkyyn ja pystypunnerrukseen. Pia on myös edennyt hienosti kolmen viikon treenien jälkeen. Parempi keskivartalonhallinta mahdollistaa paremman kyykyn ja ihan kohta nousee myös Pian eka miesten punnerrus (usko pois Pia :)). 

Lopuista työtunneista ei olekaan kuvamateriaalia kun unohdin ottaa. Yksi ravintovalmennettava ja toinen naisten pienryhmätreeni myöhemmin olin kotona Kalliossa puoli kahdeksan aikaan. Päätä jomotti hitusen viiden tunnin ateriavälistä johtuen, syömällä onneksi parani sekin vaiva. Ruokana riisiä, avokadoa, jauhelihaa, kurkkua ja kevätsipulia. 

Jälkkäriksi mustaherukoita kefiirillä ja Vivomixx-probiooteilla terästettynä, banaaninkin söin, mutta se jäi kuvasta.

Ennen nukkumaanmenoa on tullut tavaksi tehdä jokin meditaatio. Tänään kokeilin uutta Digipill-sovellusta. Ilmaismeditaatio ei ollut ihan mieleeni, joten tuskin tulen jatkossa ostamaan tuolta mitään. Headspace on edelleen mielestäni paras meditaatio-appi.

Sitten vähän ysin aikaan unta palloon ja uuteen päivään :). Pitkä juttuhan tästä tuli mutta aika pitkä oli päiväkin