Kurkistus Eroon makeanhimosta -verkkokurssiin

Syyskuun 7. päivä alkaa kolme viikkoa kestävä Eroon makeanhimosta -verkkokurssini. Inspiraationa kurssille ovat sadat asiakkaani ja omat kokemukseni makeanhimon kanssa elämisestä. Olen innoissani, että pääsen jakamaan vinkkejä aiheesta kaikille teille :).

Todella monen valmennettavani yhtenä tavoitteena ravintovalmennukselle on sokerikoukusta irtautuminen. Useimmiten valmennuksen aikana myös saavutamme tuon tavoitteen elämäntapoja korjaamalla.

Olen myös itse melkoinen entinen sokerihiiri ja suuri makean ystävä. Itselleni sokerin käyttö ei ole aiheuttanut paino-ongelmia, mutta makeaan liittyvät negatiiviset tunteet ja sille antamani merkitykset sen sijaan eivät ole olleet terveellä pohjalla. Ennen hyvinvointivalmentajuuttani joko kielsin itseltäni makean silkalla itsekurilla tai sitten sallin sitä itselleni kieltokausien jälkeen aivan liikaa kerralla, josta seurauksena oli tietysti morkkis ja paha olo.

Nykyään makea ja sokeri ovat minulle merkityksiltään aika lähelle neutraaleja. Ajatukseni eivät pyöri seuraavassa kerrassa kun saan sokeria, en tunne sokeriherkuista suurta tyydytystä enkä morkkista niiden syömisen jälkeen. Makeat herkut ovat hyviä ja liittyvät usein myönteisiin hetkiin, vaikkapa juhliin tai jäätelö kuumaan kesäpäivään. Mutta en tarvitse niitä, enkä haikaile suuremmin sokerin perään kuten vaikkapa viisi kuusi vuotta sitten. Tulos on syntynyt aivan samoilla ohjeilla, joita myös kurssilla läpikäydään. Jos haluat oppia lisää, tule ihmeessä mukaan kurssille täältä!.

Verkkokurssi pitää sisällään mm. ateriakokonaisuuksia ja reseptejä sekä kauppalistan helpottamaan arkeasi. Riittävä syöminen on yksi tärkeimpiä asioita, joilla taltutat makeanhimon. Tässä pieni sneak peak kurssin reseptiikkaan olkaa hyvä :).

Simppeli thaiwokki

Ainekset

  • 400 g possun- tai naudansuikaleita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 kevätsipuli
  • 150 g vihreitä pitkiä papuja (Haricot)
  • 2 rkl limenmehua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl Massaman -currytahnaa
  • 400-500 g pakastewokvihanneksia
  • riisinuudeleita tai riisiä

Ruskista liha ja hauduta kannen alla 25 minuuttia. Pilko sipuli ja valkosipulit ja lisää ne pannulle pakastekasvisten ja vihreiden papujen kera (pavut voi halutessaan pilkkoa helpommin syötäviksi). Lisää sitten mausteet. Anna paistua kovalla lämmöllä vielä 10 minuuttia ilman kantta. Tarjoile riisinuudelien tai thairiisin kera. 

Vinkki: ruokaisampaan ja talvisempaan versioon voit lisätä purkillisen (400 ml) kookosmaitoa. Lisää maito sitten kun pakastekasvikset ovat pehmenneet. Voit myös säädellä wokin tulisuusastetta tujumpaan valitsemalla Massaman-curryn tilalle vihreän currytahnan.

Huom. Kalakastiketta ja currytahnoja saa melkeinpä kaikista ruokakaupoista Siwasta S-marketiin. Helsingissä löydät näitä tarvikkeita myös Hakaniemen aasialaiskaupoista. 

Kala-allerginen voi korvata kalakastikkeen soijakastikkeella tai gluteenittomalla soijakastikkeella.