Asiakastarina: Inspiroiva Ida

Ajattelin alkaa välillä kirjoitella blogiin myös asiakastarinoita. Ensi kerran kunnian saa vallan inspiroiva asiakkaani Ida. :)

Ida on ollut valmennuksessani maaliskuusta saakka, ensin ravinto- ja elämäntapavalmennuksessa ja nyt jo muutaman treeniohjelman verran myös PT-ohjauksessani.

Ida on saavuttanut valmennuksemme aikana mahtavia tuloksia. Kahden lapsen äiti on tiputtanut painoaan 10 kiloa, treenistä on tullut säännöllinen osa elämää ja arjen jaksaminen on parantunut huimasti. 

Ida on mielestäni loistava esimerkki ihmisestä, joka on syvällisesti tutkiskellut omia syitään muutoksen tekemiseen, "Miksi haluan muuttua?". Näitä syitä mietitään toki aina ohjatusti valmennuksessani, mutta Idalle nämä olivat kirkkaana mielessä jo valmennuspenkille tullessaan. Ida on asettanut oman hyvinvointinsa arvoasteikossaan korkealle ja toiminut arjessaan tämän mukaisesti. Kun hommia tekee sisäisestä motivaatiosta, valmennus on tuloksekasta. 

Aina iloinen Ida vastaili muutamaan kysymykseeni muutosprosessistaan.

Miksi halusit valmennusta ja mitä tavoitteita sinulla oli?

"Vatsani voi pitkään huonosti ja tunsin olevani huonossa kunnossa. Eräänä helmikuisena sunnuntaina katselimme mieheni kanssa Rakas sinusta on tullut pullukka -ohjelmaa telkkarista ja silloin sisuunnuin ja päätin tehdä itselleni jotakin. Olen koulutukseltani viulunopettaja ja musiikki on aina vienyt etusijan liikunnalta, olen ollut täysi sohvaperuna. Etsin netistä tietoa kokonaisvaltaisesta valmennuksesta ja päädyin sitä kautta lopulta Optimal Performanceen. 

Tavoitteitani olivat yleisen hyvinvoinnin parantaminen ja arjen jaksaminen sekä elämänilon uudelleen löytäminen. En ole koskaan ollut aktiivinen ja halusin löytää jonkin oman jutun, jotain mikä motivoisi liikkumaan elämäntapana."

IMG_0805.jpg

Mitkä asiat ovat nyt muuttuneet?

"Ruokavalioni on tehnyt kuperkeikan, nautin jokaisesta ateriasta ja en koskaan tunne, että olisin jollain dieetillä. Parasta on, että jaksan niin paljon paremmin. Ennen se, että jaksaisin kokata aamupalan oli mahdottomuus, nyt meillä syödään joka aamu kunnolla. Aamupalasta on tullut itsestäänselvyys ja se antaa energiaa myös loppupäivään."

Ruokavaliopuolella katsottiin kuntoon ateriarytmi, proteiinin-, rasvan- ja kasvisten saanti. Vatsan kuntoon Idalla vaikutti ajoittain runsas vehnän, sokerin ja maitotuotteiden käyttö. Maitotuotteita kohtuullistamalla ja vaihtamalla hiilihydraatinlähteet laadukkaampiin päästiin tuloksiin myös vatsan suhteen.

Ida on kehittynyt paljon myös treenipuolella. Koordinaatio, oman kehon hahmotus, tasapaino, keskivartalon hallinta ja treenikapasiteetti ovat parantuneet huimasti.

Taannoin piti myös rohkaista Idaa hänen ajatuksessaan hankkia uusia treenivaatteita.. Valmentajan kun oli hankala nähdä varmasti pitääkö keskivartalon tuki kun liian isot +10 kiloa sitten sopivat vaatteet lepattivat tiellä. :D

Mitä vielä haluat oppia?

"Nyt on löytynyt minulle sopiva elämäntapa, olen oikeilla raiteilla. Haluaisin löytää tasapainon vielä kokonaisvaltaisemmin. Uneen tietoisesti panostaminen ja sen määrän lisääminen ovat edelleen listallani korkealla. Olen aiemmin entisessä elämässäni vetänyt itseni liian tiukoille, nyt täytyy pitää huoli, että jatkan kultaisella keskitiellä."

Ida jatkaa valmennuksessani vielä seuraavan vuoden verran ja uudet opitut tavat hioutuvat varmasti vielä saumattomammaksi osaksi elämää.

Mitä vielä haluat sanoa?

"Parasta valmennusprosessin aikana on ollut sen oppiminen että treenissä ja ravintoasioissa kaikki on kiinni omasta päästä. Sisäistä motivaatiota ei voi sanella ulkopuolelta. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten Hanski selitti aina hienosti ja ymmärrettävästi miksi tietyt asiat ovat terveyden kannalta tärkeitä ja miten ne vaikuttavat minun kehossani. Täytyy oikeasti ymmärtää miksi jotkut asiat ovat itselle hyväksi, että ne haluaa tehdä. Halusin tehdä hyvää itselleni. Jokin päässäni naksahti valmennuksen aikana oikealle tolalle.

Haluan myös kiittää perhettäni ja sukuani, jota ilman tämä ei olisi onnistunut. He ovat olleet korvaamattomana tukena ja sen on ollut todella tärkeää. Kaikki ovat ottaneet tiedon valmennuksesta ja tekemistäni muutoksista tosi hyvin vastaan."

Mahtavaa Ida, kiitos. :) Tästä jatketaan!