Lomapostaus ja Népran treenivaatteista

Huh hellettä. On Hanskilla vähän postausväli venähtänyt. Tänään jään lomalle muutamaksi viikoksi ja päätän tämän työkauden kirjoittamalla aivan randomin kuulumispostauksen. 

On tapahtunut ihan kaikkea. :) Aloitettiin ystäväni valmentaja Jaakko Savolahden kanssa täysin uusi podcast: Hanski & Jaska Show.  Liittykää seuraamme Facebookissa tai jos olette onnekkaita ettekä ole sinne eksyneet niin meitä kuulee myös Soundcloudissa

Sanomattakin selvää, että nyt on yksi oma tavoite ja unelma saavutettu: saadaan haastatella huippuammattilaisia eri aloilta, oppia itse lisää ja tarjota myös teille kuuntelijoille oivalluksia ja ideoita oman terveyden ylläpitämiseen. Tähän saakka olemme saaneet kuulla sairaan hyvää settiä kiropraktikko Kristian Ekströmiltä, breakdancen maailmanmestari Johannes "Hatsolo" Hattuselta ja psykologi Anna Riihimäeltä (Annan jakso ilmestyy parin viikon sisällä). Mun ja Jaskan väsyneet läpät on edelleen messissä. Muutamalta show:n fanilta olen kuullut, että ne saa helposti kelattua ohi. :D Nämä podcast-kuvat otettiin tuossa keväällä. Eivät päätyneet virallisiksi kuviksi.

Lisäksi olen kuluttanut blogin sijasta aikaa vuoden mittaisissa Precision Nutrition Level 2 Master Class -opinnoissani. Tämän tarkoituksena on tehdä musta parempi valmentaja ja nyt kun kolmatta kuukautta mennään, huomaan kyllä jo nyt miten paljon noista opinnoista on ollut apua. Minulla on myös oma koutsi, jonka kanssa pidän viikottain yhteyttä ja jolta saan palautetta tekemisistäni ja voin keskustella omista oivalluksistani. Olen saanut paljon vahvistusta sille, miten valmennustyötä teen ja uusia näkökulmia omaan työhöni. Toisaalta olen saanut lisää rohkeutta kohdata vaikeita tilanteita ja ratkoa ongelmia. En voi kuin ehdottomasti suositella jokaiselle (kokeneellekin) valmentajalle tai sellaiseksi haluavalle. 

Opinnot vievät toki aikaa, sillä opiskelua on päivittäin, myös viikonloppuisin. Alussa tunsin kiirettä ja painetta opintojen mahduttamisesta päivärutiineihini. Nyt kolmannella kuukaudella opinnoista on tullut luonnollinen osa päivää. Tämä muistuttaa mielestäni mitä tahansa elämäntapojen muutosprosessia. Aluksi on vaikeaa, voi jopa harmittaa ja ärsyttää kun täytyy muuttua. Lopulta olet kuitenkin tyytyväinen, että teit päätöksen muuttaa tapasi. On hirvittävän tärkeää yrittää muuttaa vain yhtä asiaa kerrallaan, sen olen itsekin saanut tässä taas konkreettisesti kokea. Normaalissa työarjessa asiat menevät autopilotilla ja usean tavan muuttaminen yhtä aikaa kokee kyllä useimmiten surullisen lopun.

Olemme käsitelleet paljon ihmisen psykologiaa, keho-mieli-yhteyttä ja sitten puhdasta faktatietoa tutustuen tutkimuksiin "case study" -tehtävien kautta. Omaan työhön aika täydellinen kombo. Näihin asioihin taas tutustuttuani olen tullut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, miten muutosprosessia ohjataan. Se ei kuulkaa ihmiset vaan toimi niin, että palkkaatte valmentajan joka ärjyy ja käskee mitä tehdään ja sitten te maagisesti muututte parempaan. Lyhytaikaisesti tämä voi olla toimivaa, mutta kuka nyt haluaa lyhytaikaisia tuloksia? Kuten mun valmennettavat tietää, olen itsekin välillä napakka ja vaativakin (sillä tavalla empaattisesti kuitenkin. :)), mutta jotta ihminen onnistuu, täytyy oivallusten ja lopulta myös muutossignaalien tulla kyllä ihan ihmisestä itsestään. Valmentajan tehtävä on ohjata, neuvoa, avustaa ja pallotella asiakkaan kanssa hänen elämäntilanteeseensa sopivia ratkaisuja. 

Lisäksi vietimme hauskan päivän Centerillä kuvaamassa materiaalia ystäväni Anu Marinin tammikuussa 2017 ilmestyvään Aktivoi aineenvaihduntasi -kirjaan. Sain kunnian olla treenimallina ja olin tästä hyvin otettu. Onnekseni minulla on pikkusiskona lahjakas meikkaaja, joka saa pärstään vähän väriä. Päivä oli ihan hirveän hauska, vähän sellaista kun tuo työnteko tuppaa yleensä hyvässä porukassa olemaan. Anun kirjasta tulee varmasti ihan huippu, tärkeitä asioita kaikille painonsa kanssa kamppaileville.

Nuo kuvissa minulla ja miehelläni päällä olevat treenivaatteet ovat Népran laadukkaita vermeitä. Olen saanut ne maksutta testiin aktiivikäyttäjän arkeen. Kyseessä on uusi merkki suomalaista suunnittelutyötä. Vaatteissa on kiinnitetty huomiota eettisyyteen ja ajattomuuteen suunnittelulla ja materiaaleilla. Kun vaatteissa ei ole printtejä tai muita kuvioita ja värimaailma on hillitympi, on oletettavaa että ne kestävät aikaa paremmin.

Minulle on tarjottu työni kautta testiin vähän vaikka minkälaista juttua ja en ole aiemmin hyväksynyt mitään tarjouksia testata ja kertoa jostakin tuotteesta, se on vaan tuntunut aina väärältä. Nyt aion kuitenkin hetken hehkuttaa aivan surutta näitä Népran vaatteita. :D Népran Ama ja Essi vakuuttivat minut lämminhenkisyydellään, samanlaisella arvomaailmalla, perustelluilla tuotteillaan ja yrittäjähenkisyydellään jo ensimmäisestä viestinvaihdosta. 

_MG_0668.jpg

Lisäksi mikä tärkeintä, sekä minä että mieheni ollaan oltu näihin vaatteisiin ihan sairaan tyytyväisiä. Miehelläni ei juuri mitään muuta enää näe treeneissä päällä eli ovat olleet hänellä oikein tehotestissä. :) Vaatteiden suunnittelu näkyy ihan eri tavalla kuin perustreenikuteista, istuvat nimittäin todella hyvin päälle ja ovat ainakin meikäläisen ruumiinmallille kuin tehtyjä.

Moni asiakkaani valittaa aina treenihousuista, joiden vyötärö on liian matala ja pyllyvako vilkkaa kyykätessä ja olenkin siihen sitten vinkannut nyt näitä Népran trikoita, joissa tämä on ratkaistu korkeammalla vyötärönauhalla. Mies taas on kehunut kovasti omia treenisortsejaan, että ovat parhaat mitä hän on nähnyt, maastavedot ja kyykyt onnistuu ja kuulema ilman sitä vaaraa, että mennään härskisektorille. :D Molemmat tykätään siitä, että kyseessä on oikeasti tyylikkäät treenivaatteet, eli ei mitään bodaripaitoja tai no pain no gain -teksteillä varustettuja tank toppeja.

Hintaakin vaatteilla totta kai on, mutta olen itse ostanut kalliimpia ja huonompiakin treenivaatteita. Lisäksi nämä eivät ainakaan vielä haise hieltä, mikä on aika iso plussa. Toinen merkki, joka saa multa hyvät suositukset sekä hien että ajan kestävyydeltään on kanadalainen Lululemon, johon tutustuin asuessani Ottawassa vuonna 2008. Jotain positiivisesti samankaltaista suunnittelullisesti on muuten näissä molemmissa merkeissä. 

No niin, nyt lakkaan mainostamasta ja siirryn virallisesti lomalle. Syksyllä on taas luvassa monia uusia kuvioita, mutta luovuus kaipaa hetken rauhoittumista. Suurimman osan lomastani vietän kotiseudullani Joensuussa, jossa miesie raikaa ja saa hetken olla ihan karrrrjalainen ja vapaalla. :) 

Ihanaa kesää kaikille! <3