Pannaanileivän ohje

Tietyissä piireissä minua kutsutaan pannaanitytöksi. Se on lähtöisin podcastissani lausumastani vastineesta kysymykseen "Voinko syödä banaaneja, kun niissä on fruktoosia?" "Syö tyttö pannaanis!" kuului vastaukseni. Eli voit syödä banaaneja ja jos vielä voit syödä pähkinöitäkin, voit nautiskella tästä leivästä. Banaanileivän ohjeen olen julkaissut aikanaan ekan kerran edellisessä blogissani.

Banaanileipä

Ainekset

 • 4 munaa
 • 4 banaania
 • 4 rkl kookosöljyä
 • 140 g cashew- tai mantelivoita
 • 2,2 dl kookosjauhoja  (voit korvata puolet myös mantelijauhoilla)
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl kanelia
 • ripaus suolaa

Valinnaiset mausteet

 • 1 tl aitoa vaniljaa
 • ripaus muskottipähkinää

Laita banaanit, cashew-voi, munat, kookosöljy, kaneli, suola ja muut mausteet blenderiin tai tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.

Sekoita kuivat aineet erillisessä astiassa ja sekoita ne hiljalleen seokseen. Voit tehdä tämän blenderin tai tehosekoittimen käydessä pienellä teholla ilman kantta jolloin blenderi hoitaa sekoittamisen. Jos et ole varma blenderisi tehosta, suosittelen, että kaavit seoksen toiseen astiaan ja sekoittelet jauhot seokseen siivilän läpi puuhaarukkaa apuna käyttäen.

Kaada valmis taikina kookosöljyllä voideltuun leipävuokaan ja paista 40–50 minuuttia 180 °C. Voit kokeilla leivän kypsyyttä tökkäämällä sen keskelle tikun. Jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on kypsä. Banaanileipä on parhaimmillaan yön yli levänneenä. Se sopii hyvin iltapäiväkahvin kanssa nautittavaksi ja hieman fiksummaksi makeaksi herkuksi (herkku se on silti, että elä vejä koko leipää kerralla :D). 

 

Tämmöisiä ja muita fiksumpia herkkuja tarjolla myös Eroon makeanhimosta -verkkokurssilla, joka alkaa 1.2.2017. Tervetuloa herkuttelemaan!