Erilaiset kropat

Valmentajan työssä välillä tuppaa unohtumaan, että asiakkaat eivät ole nähneet sitä mitä minä olen nähnyt. Nimittäin lukemattomia määriä ihmisiä.

Tiiättekö mitä oppii siitä, kun työkseen pihtimittaa ihmisiä vuositolkulla? Ja treenauttaa niitä samoja ihmisiä salilla? Ainakin sen, että meitä tulee monenlaisista muoteista pihalle.

Tässä vedän avustettuja leukoja Annen kanssa alkuvuodesta 2011.

Tässä vedän avustettuja leukoja Annen kanssa alkuvuodesta 2011.

Siinä oppii sen, että olemme ihanan erilaisia, eri muotoisia ja rakenteisia, rasvakudos on eri yksilöillä erilaisen tuntuista ja muotoista. Siis riippumatta siitä onko lihava vai laiha, urheilija vai marjastaja. 

Tämän kun tietää, kuulostaa välillä tosi hullulta kun ihmiset sättivät itseään vaikka siitä että sikspäkkiä ei vieläkään näy. Ei se välttämättä näkyisi ikinä, vaikka olisi huippukunnossakin, sen määrää genetiikka. Tai siitä miten nämä reidet eivät vieläkään kapene. No eivät ne välttämättä muutu mallin jaloiksi koskaan, koska pitkäsääriseksi synnytään, ei treenata. Ja mitä ihmeen standardeja nuo muka edes ovat? 

Olen nähnyt kolmen lapsen äidin, jolla pilkottaa sikspäkki vaikka hän ei ole ikinä liikkunut tai tehnyt mitään. Toisilla haba kasvaa heti kun alkaa tuijottaa käsipainoa salilla (true story!) ja toisilla lihasmassan kasvatus on kovaa työtä ja vaatii suunnitelmallisuutta. Toisilla pylly on muodokkaampi ihan luonnostaan ja toisilla taas ei jne.

Olen nähnyt urheilullisia kroppia ihmisillä, jotka eivät urheile tai tee juuri mitään ihmeellistä, muuta kuin elävät ja ovat. Toisilla on luonnostaan lihaksen päällä sellainen seitinohut rasvakudos, josta juuri ja juuri saa otetta riippumatta siitä tekeekö puntilla hommia vai ei. Toisilla taas on aina enemmän rasvaa lihaksen päällä. Toki näihin asioihin treenillä ja elämäntavoilla voi myös johonkin rajaan saakka itse vaikuttaa.

Sanna-valkkumme vääntää leukoja

Sanna-valkkumme vääntää leukoja

Onko jompi kumpi parempi? Monet ajattelevat että tuo ensimmäinen on parempi, mutta miksi? Mihin se perustuu? Miksi rasvattomampi on parempi? Jos molemmat henkilöt ovat terveitä ja pitävät itsestään huolta? Arvasit oikein, ei miksikään. Se on sun päässäsi. Ehkä jokainen urheileva nainen voisi unohtaa ne fitness-mallien kuvat ja keskittyä ihan vaan itsensä ihailuun ja rakastamiseen.

Kyllä, tasan eivät käy onnen lahjat jos onni on rasvaton kroppa sikspäkillä. Sekin vielä, että samalla määrällä työtä tulee eri ihmisille aina hieman eri tulokset. Ja koska näin kerran on, onko mitään järkeä sättiä itseään siitä ettei ole sikspäkkiä tai että alleissa on rasvaa enemmän kuin naapurilla. Miksei sen sijaan onnittele itseään siitä että liikkuu ja syö hyvin ja pitää siitä omasta ainukaisesta kehostaan hyvää huolta.

Tämän kirjoituksen ydin ei ole se, että koska olemme erilaisia, voi maata sohvalla puristelemassa geneettisiä mahamakkaroitaan tekemättä mitään. Vaan se, että jos liikkuu tarpeeksi, syö hyvin ja nukkuu hyvin, on meillä erilaiset potentiaalit, johon kehomme asettuu. Jos oman kropan muokkaus on intohimo, sitä pystyy kyllä tekemään, kun oikein sille omistautuu ja panostaa. Mutta sittenkään on vaikea muuttaa ihan mitä tahansa itsessään ihan mielin määrin. 

Emme ole samanlaisia ja on totaalista hulluutta liimailla jonkun toisen ihmisen kropan kuvia jääkaapin oveen itselle "motivaatioksi". Kiellän sen sulta, heti. 

Plus vielä disclaimer: en arvota tai tuijota asiakkaideni kehoja tutkivasti heitä mitatessani. :D Tämä on vaan mitä tajuntani on työstäni vuosien aikana rekisteröinyt automaattisesti. Jokaiselle tekisi muuten ihan hyvää, että marssitettaisi vaikka kaksi sataa erilaista kehoa silmien eteen, jotta jokainen näkisi millaisella skaalalla meitä löytyy. 

As usual, toivotan rauhaa ja rakkautta itseä kohtaan. <3