Video - ohje tehokkaaseen 20 minuutin ulkotreeniin

 

Kevät on täällä ja takatalvet toivottavasti jo historiaa. Sen kunniaksi tässä mukava hien pintaan varmasti nostattava ulkotreeni muotoa jonnin sortin HIIT (=High Interval Intensity Training tai suomeksi Hiki Ihan Ilmeisen Taattu). Tässä tehdään töitä 20 minuuttia ja taukojakin välistä löytyy niin ei mene oksentamiseksi. Lämmittelyksi suositan liikkeiden läpikäyntiä (10-12 toistoa per liike) kertaalleen rauhalliseen tahtiin jolloin pääsee jyvälle tekniikasta ja kroppa lämpeää varsinaista suoritusta varten. Myös polvien, nilkkojen ja lantion pyörittelyt ja muut dynaamiset lämmittelyt ovat oikein hyvästä.

Treeni suunnattu jo vähän jotain joskus tehneille treenaajille jotka osaavat ottaa tästä kaiken irti. ;) Persus työskentelee tässä treenissä kohtuullisen paljon ja myös hengityselimistö joutuu koville. Parhaan tuloksen saat kun teet työosuudet täysillä, mutta kuitenkin niin, että tekniikka ja tasapaino säilyvät hyvinä. Meinasin itsekin pari kertaa liukastua tätä tehdessä joten olkaahan siinä määrin varovaisia, että katsotte että alusta on varmasti kuiva ja kengät tekemiseen sopivat.

Jos olet aivan aloittelija minkään sortin treenaamisessa, tämä ei välttämättä ole se mistä kannattaa ensimmäisenä aloittaa, mutta tottahan omaa intensiteettiä voi aina säätää oman kuntotason mukaan. Myös aloittelijoille on myöhemmin tulossa oma pätkänsä, joten ei hätää.

Olen ollut itse viime syksystä lähtien aevan valtavan ihastunut kehonpainolla tehtyihin koti- ja ulkotreeneihin. Tämä treeni on ideaali heille, joilla ei ole aikaa eikä välineitä, mutta silti halu liikkua. Toivotan hikisiä treenituokioita aurinkoisessa säässä! :)