Hanna-Kaisa Raninen voimaharjoittelemassa kuntosalilla kyykkytanko niskassaan

Psyykkinen valmennus liikkujille & urheilijoille

 
Hanski on valmentajana aivan huippu! —Hanskilla on taito tunnistaa valmennettavan sen hetkinen mielentila —nykyisin Hanskin avulla oppimani tavat ovat muuttuneet rutiineiksi, jotka kulkevat itsestäänselvästi mukana jokapäiväisessä elämässä, kuitenkin rennolla otteella. Hanskin valmennettavana on yksinkertaisesti hyvä olla!
— Anni, valmennusasiakas

Liikunnan tai urheilun psyykkinen valmennus tähtää itsetuntemuksen lisäämiseen ja suorituskyvyn parantamiseen.

Valmennuksessa tuetaan liikkujan/urheilijan kokonaisvaltaista hyvinvointia ennaltaehkäisevästi. Valmennuksessa opetellaan psyykkisiä taitoja, opetellaan tunnesäätelyä, tuetaan palautumista sekä liikunnan/urheilun ja muun elämän yhteensovittamista.

Urheilijalle

Urheilijan psyykkisessä valmennuksessa teemoja voivat olla esim. parhaan suorituksen irti saaminen kisatilanteessa, vireystilan säätely, esiintymisjännityksen hallinta, tappioiden sieto, keskittymiskyvyn parantaminen, tunteiden säätely, loukkaantumisista kuntoutuminen tai urheilu-uran lopettamiseen liittyvät pohdinnat.

HUOM! Psyykkinen valmennus hyödyttää myös kunto-urheilijoita tasosta riippumatta.

Olen valmentanut useiden lajien edustajia mm. beach volley, lentopallo, voimanosto, amerikkalainen jalkapallo, painonnosto, uinti. Oma lajitaustani on lentopallossa ja beach volleyssa.

Liikkujalle

Liikkujalle psyykkinen valmennus on apuna mm. liikuntamotivaation herättelyssä ja ylläpitämisessä. Erikoisosaamisenani on erityisesti vasta aloittelevien liikkujien tukeminen ja liikunnan esteiden ylittämisessä auttaminen. Valmennuksen teemoja voivat olla omien motivaatiotekijöiden tunnistaminen, omien vahvuuksien löytäminen, liikuntatavan ylläpitäminen, loukkaantumisista kuntoutuminen, palautumisen varmistaminen tai liikuntaan liittyvien huolien käsittely.

Työskentelyn tavat

Psyykkinen valmennus on ratkaisukeskeistä ja eteenpäin katsovaa, tavoitteellista työskentelyä valmennuskeskusteluin ja välitehtäviä tehden. Työskentely tapahtuu etänä, läsnä tai hybridinä sopimuksemme mukaan tai vaikka yhdessä liikkuen.

Olen Psykologiliiton sertifioima urheilun ja liikunnan psyykkinen valmentaja ja sitoutunut työssäni täten Suomen urheilupsykologisen yhdistyksen eettiseen säännöstöön. Mikäli et valitse valmennusammattilaiseksesi juuri minua, suosittelen lämpimästi muita Psykologiliiton serfitioimia huippuammattilaisia.

 

Asiakaskokemuksia

Menin Hanskin valmennukseen sen jälkeen, kun olin hajottanut olkapääni hevosen selästä pudotessa. Loukkaantuminen, silloinen taaperoajan väsy ja kaikinpuolin löysä olo tekivät minusta passiivisen. Olin jättänyt itsestäni huolehtimisen taka-alalle, niin syömisen kuin liikkumisenkin osalta. 

Hanski on mielestäni ihana, älykäs tyyppi ja taitava valmentaja, joka ottaa aidosti huomioon kokonaisuuden. Hanski ei antanut valmiiksi käsikirjoitettuja ”kaikille sopivia ratkaisuja”, vaan tukea omien tarpeiden tunnistamiseen, apua tavoitteiden asettamiseen ja välineitä niiden saavuttamiseen. Hanski haastoi ja kysyi oikeita kysymyksiä, mikä sai minut löytämään itse vastauksia. 

Hanskin kanssa sain kokonaisvaltaisesti kiinni omasta hyvinvoinnista niin ravinnon, nukkumisen kuin liikkumisenkin osalta. Minulla oli ennen valmennusta iso kynnys lähteä liikkumaan varsinkin muiden ihmisten silmien alle, kun koin, että kunto oli päässyt niin huonoksi. Halusin kokeilla eri harrastuksia, mutta en uskaltanut ja listasinkin yhdeksi valmennuksen tavoitteeksi sen, että saan rohkeutta testata mitä lajia huvittaa. Olin puolitoista vuotta valmennuksessa, kun lähdin kokeilemaan jenkkifutista. 

Sittemmin olen ollut mukana voittamassa kahta jenkkifutiksen Suomen mestaruutta, kahta SM-hopeaa ja kokenut lajissani ja joukkueeni kanssa mielettömän hienoja hetkiä. Nykyisin olen urheilija. En olisi uskaltanut tai pystynyt tähän, jos en olisi silloin istunut Hanskin kanssa alas ja todennut, että minun pitää huolehtia itsestäni, ennen kuin voin huolehtia muista.”

- Erika, valmennusasiakas