_MG_2042.jpg

Hanna-Kaisa Raninen

Olen Hanna-Kaisa tai tutummin Hanski, 35-vuotias, Vantaalla asuva ja juuriltaan pohjoiskarjalainen hyvinvointi- ja painoharjoitteluvalmentaja. Teen valmennustyötä pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

Opiskelen parhaillaan liikunta- ja urheilupsykologiaa Jyväskylän yliopistossa ja valmistun liikuntatieteen maisteriksi vuonna 2019. Opintojen ohessa teen hyvinvointivalmentajan töitä Firstbeat-hyvinvointiteknologiayrityksessä. Lisäksi valmennan hyvinvoinnin osa-alueista yrityksissä osana Tuottavan Terveyden tiimiä. Tätä ennen työskentelin kuusi vuotta valmentajana Optimal Performancen tiimissä Helsingissä ja olin mukana perustamassa Helsingissä toimivaa Optimal Performance Center -hyvinvointi- ja painoharjoittelukeskusta. Kiinnostuksenkohteeni ovat voima- ja lihaskuntoharjoittelun lisäksi psyykkinen valmennus, terveyskäyttäytymisen muuttaminen ja treenaavien naisten terveen kehonkuvan tukeminen.

Kouluttautuminen ja itseni kehittäminen ovat aina olleet minulle tärkeitä arvoja. Ennen nykyisiä opintojani olen opiskellut kauppatieteen maisteriksi Joensuun yliopistossa. Toisen maisterintutkintoni hankin College of Europesta, Belgiasta, opiskelemalla EU-sääntelyä ja taloustieteitä.

Liikuntapuolelta erityiset rakkauteni ovat voimaharjoittelu ja lentopallo. Lentopalloa olen pelannut ala-asteikäisestä ja tällä hetkellä pelaan 2-sarjaa Helsingissä. Lisäksi pidän köysikiipeilyistä sisällä ja eritoten ulkona kalliolla. Rauhalliset kävelylenkit taas huoltavat mieltäni, kun tarvitsen rauhoittumista.

Oman elämäni yksi suurimmista käännekohdista tapahtui tammikuussa 2011 kun osallistuin Optimal Performancen verkkovalmennukseen. Takana oli erittäin raskas ja muutoksia täynnä ollut puolitoistavuotinen ja kaipasin elämääni uusia tuulia.

Valmennus muutti elämäni monella tapaa, vaikken todellakaan ollut odottanut sitä. Olin kärsinyt pahoista uniongelmista jo vuosia ja hyväksynyt unihäiriöt osaksi elämääni. En ajatellut, että koskaan pystyisin enää nukkumaan normaalisti. Oikeanlaisella ravinnolla, liikkumisen optimoinnilla ja levon lisäämisellä muutos unen suhteen tapahtui kuitenkin melko nopeasti. Yllätyin miten kokonaisvaltaisia muutoksia ravinnon ja treenaamisen laadun parantaminen toivat elämääni. 

Oma muutos herätti innostuksen ja halun opiskella lisää terveydestä ja hyvinvoinnista ja viedä oppimaani tiedoksi ja avuksi muille. Loppuvuonna 2011 vaihdoin tutkijan työni Aalto-yliopistolla valmentajan työhön Optimal Performancella. OP-perheessä sain kasvaa valmentajana äärimmäisen innostavassa ilmapiirissä ammattitaitoisen ja ihanan tiimin ympäröimänä. 

Lähestymistapani hyvinvointiin on kokonaisvaltainen. Laadukas ja riittävä ravinto, järkevästi koostettu harjoittelu, arkinen liike sekä riittävä lepo ja stressinhallinnan keinot ovat hyvinvointimme kulmakiviä. Intohimoni on auttaa jokaista valmennettavaani löytämään omat voimavaransa ja hyvän olon pilarinsa. Jos haluat tutustua minuun ja ajatuksiini, suosittelen kuuntelemaan Vahvaradio-podcastiani, jossa haastattelen innostavia vieraitani teemoilla “vahvempi keho, vahvempi mieli”. 

Lapsesta saakka tärkeimpiä sisäisiä arvojani ovat olleet oikeudenmukaisuus ja hyvän lisääminen ympäröivään maailmaani. Valmentajana, ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa ollessani, koen olevani omimmillani ja kutsumustyössäni. Olen helposti innostuva, puhelias ja nauramisesta pitävä ja perusluonteeltani myönteinen ja iloinen tyyppi. Toisaalta olen rauhallinen ja analyyttinen, helposti ja mielellään ajatuksiini syventyvä oppija. Valmentajana olen ehdottomasti kuunteleva, empaattinen ja vahvuuksiin keskittyvä neuvonantaja. Pusken kun sitä tarvitaan ja vedän suitsista kun mennään liian lujaa. 

Mukavaa, että eksyit sivuilleni ja otathan rohkeasti yhteyttä. Haluaisin mielelläni auttaa sinua tai yritystäsi kohti parempaa oloa. :) 

Yhteys: 

hanski@hannakaisaraninen.com

Facebook

Instagram

LinkedIn

Koulutus:

 • Liikuntatieteen maisteri, pääaineena liikunta- ja urheilupsykologia, 2017-, Jyväskylän yliopisto.

 • Kauppatieteen maisteri 2009, Joensuun yliopisto

 • Master of Arts in European Economic Studies with a spesialization in European Economic Integration and Business, 2010. College of Europe, Brugge, Belgia

 • Valmentamo Oy: Hyvinvointivalmentaja, 2012

 • Charles Poliquin Biosignature Level 1 (ravinto & elämäntavat), 2011, Halmstad, Ruotsi

 • Charles Poliquin Biosignature Level 1, 2012, Kööpenhamina, Tanska

 • Poliquin Group, Biosignature Level 1, 2014, Lontoo, Iso-Britannia

 • Poliquin Group, Biosignature Level 2 (ravinto & elämäntavat & stressi), 2014, Toronto, Kanada

 • Charles Poliquin, PICP level 1, 2012, personal training ja urheilijoiden voimaharjoitteluvalmennus, Southampton, Iso-Britannia

 • Charles Poliquin, PICP level 2, 2012, personal training ja urheilijoiden voimaharjoitteluvalmennus, Southampton, Iso-Britannia

 • Precision Nutrition Certification Level 1 (ravintovalmennus), 2011

 • Precision Nutrition Certification Level 2 Master Class (valmentamisen psykologia), 2016 (kesken).

Lisäksi suuri määrä muita kursseja ja koulutuksia, esimerkiksi:

 • Voimaharjoittelu- ja personal training -seminaari Timo Haikarainen & Juha Hulmi, Helsinki 2013.

 • Säästöliekkiseminaari 2x (aineenvaihduntajumien purkaminen ja valmentaminen), Helsinki 2015 & 2016. Kouluttajat: Vilho Ahola, Sanna Eloranta, Patrik Borg, Anette Palssa, Anna Riihimäki.

 • Mielenhallinnan ja syömisen psykologiaa, psykologi Minna Immonen, Tampere 2015.

 • Mindfulness-peruskurssi, Helsingin psykoterapiainstituutti, Helsinki 2016.

 • Syömisen psykologia ja syömishäiriöiden tunnistaminen, Helsinki 2016, psykologi Anna Riihimäki/Luminous Mind.

 • Hyväksymis- ja omistautumisterapia (5 op), Jyväskylän yliopisto, 2018.

 • Urheilijan ravitsemus ja liikunta (4 op), Jyväskylän yliopisto, 2019.